LUCRUL ÎN RUSIA: DREPTURILE LA MUNCĂ ALE MIGRANȚILOR ȘI ALTE SFATURI UTILE

Dacă ați venit în Rusia din Azerbaidjan, Republica Moldova, Tadjikistan, Uzbekistan și Ucraina în scop de muncă, aceste broșuri sunt pentru dvs. Ele vor fi utile și persoanelor care au venit din Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Armenia, cu singura diferență că cetățenii acestor patru țări nu au nevoie de patente.

Cum puteți să vă angajați legal în Rusia? Ce drepturi de muncă au lucrătorii străini? Ce trebuie să faceți pentru a nu încălca legislația privind migrația? Cum să evitați de a nu fi înșelat atunci când aplicați pentru un loc de muncă? Ce trebuie să faceți dacă acest lucru totuși s-a produs, iar angajatorul sau „brigadierul” dvs. s-a dovedit a fi un escroc? Cine vă ajută pe dvs. într-o situație dificilă?

Veți găsi răspunsuri la toate aceste întrebări în broșurile noastre. Acestea au fost întocmite pentru dvs. de juriști, activiști pentru drepturile omului și sindicate. Am pus la un loc tot ce am aflat studiind legislația și ajutând muncitori migranți în practică și am încercat să le descriem într-un limbaj simplu.

Sperăm că munca noastră va fi de folos pentru dvs. Pe ultimele pagini v-am lăsat telefoanele, e-mailul și adresele noastre de contact. Puteți apela oricând organizațiile noastre – și ne vom strădui să vă ajutăm! Consultațiile în organizațiile noastre sunt gratuite.
Descarca manualul